Tradycyjny miód smakowy z dodatkami naturalnymi
Miód smakowy z dodatkami to nic innego, jak połączenie naturalnego miodu z liofilizowanymi owocami, a nawet przyprawami, które tworzą ciekawą dla podniebienia i zdrową kombinację. Miód smakowy oferowany w naszym sklepie to idealna alternatywa dla niezdrowych słodkości, dzięki czemu znajduje on szerokie zastosowanie. W naszym sklepie miody smakowe cieszą się ogromną popularnością, a w szczególności: miód z maliną, rokitnikiem, mango oraz pigwowcem. Dla miłośników róży produkujemy także niepowtarzalny miód z płatkami róży. Zatem odkryj swój ulubiony miód smakowy i ciesz się dobrym samopoczuciem już teraz!
Miód smakowy – z czym go połączyć?
Miód smakowy, który bazuje na naturalnych składnikach, to idealny sposób na wzmocnienie odporności. Dzięki naszym zdrowym kombinacjom nie potrzebujesz malin i imbiru, aby napić się pysznej i rozgrzewającej herbaty. Wystarczy zamówić nasz miód smakowy z malinami, miód z imbirem, albo miód z pigwowcem japońskim. Te rodzaje miodu z pewnością wzmocnią Twoją odporność! Miód smakowy to także idealny zamiennik słodyczy, dlatego można go dodawać na gofry, naleśniki a nawet do owsianki! Dzięki temu nie tylko dostarczysz swojemu organizmowi szeroką gamę minerałów i witamin, ale także zaspokoisz pragnienie słodkości. Bowiem miód smakowy z dodatkami to raj dla podniebienia. Zamów i się przekonaj!
Miód smakowy z liofilizowanymi owocami
Miód smakowy z dodatkami owoców nie tylko smakuje obłędnie, ale także zachowuje zdrowotne walory tradycyjnego miodu. Ten naturalny produkt powstaje w procesie liofilizacji – naturalnej konserwacji żywności. Liofilizacja owoców w naszych miodach to proces suszenia owoców poprzez mrożenie, czyli odwadnianie w niskich temperaturach. W wyniku mrożenia dochodzi do sublimacji, która jest przejściem lodu w parę. Warto zauważyć, że liofilizowane owoce zachowują swój kształt, smak oraz właściwości odżywcze, a dodatkowo są pozbawione wszelkich zanieczyszczeń mikrobiologicznych. Wykorzystując owoce liofilizowane w naszych miodach otrzymujemy przepyszny naturalny miód smakowy, który może być przechowywany bardzo długo.
Miód smakowy z dodatkami owoców – jeszcze więcej witamin
Miód smakowy z miesiąca na miesiąc staje się coraz bardziej popularny. Tym bardziej, że jest to dar prosto z natury. Zebrany miód naturalny od polskich pszczół i świeże owoce liofilizowane to dodatkowe witaminy dla naszego organizmu. Dlatego też miód smakowy znajdzie swoje zastosowanie w domowych lemoniadach, herbatkach, deserach a nawet drinkach. Warto zwrócić uwagę, aby miód smakowy nie był stosowany z gorącymi napojami, ponieważ straci on swoją terapeutyczną moc. Bezpieczna temperatura to około 35 stopni. Naturalny miód smakowy podlega krystalizacji, co oznacza wysoką jakość produktu.